Schrijf in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor uw inschrijving.

Helaas is de inschrijving mislukt.

Recepten (24)

Filter op:

Bourgondische achterham en tuinbonen in pasta salade

Ingrediënten

  • 200 gram Magere Bourgondische achterham in blokjes
  • 300 gram Fusilli
  • 400 gram Gedopte jonge tuinbonen (vers of uit de diepvries)
  • 400 gram Kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 eetlepels Bieslook, fijngeknipt
  • 1 eetlepel Extra vergine olijfolie
  • 50 gram Waterkers, zonder steeltjes, grof gehakt
  • Zout

Waterkers-Walnotenpesto

  • 50 gram Waterkers, zonder steeltjes
  • 50 gram Wal noten, zonder dop
  • 1 teen Knoflook, gepeld
  • 4 eetlepels Extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels Magere yoghurt
  • Geraspte schil en sap van ½ citroen

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in een grote pan met lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg 2-3 minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen toe, breng het water opnieuw aan de kook en draai het vuur dan lager.
  3. Kook de pasta en de tuinbonen beetgaar.
  4. Schep intussen in een grote kom de kerstomaatjes, hamblokjes, bieslook en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Zet apart.
  5. Hak voor de pesto de waterkers, walnoten en knoflook in een keukenmachine fijn.
  6. Werk er de helft van de olie, de yoghurt, citroenschil en – sap en zout en peper naar smaak door.
  7. Giet de pasta en bonen af en schep ze direct om met het tomatenmengsel.
  8. Laat de pastasalade afgedekt 5 minuten rusten.
  9. Schep de pesto en nog niet gebruikte waterkers door de salade en serveer. (Als u de salade vooraf bereidt, doorloopt u dezelfde stappen; voeg de pesto en waterkers echter pas kort voor het serveren toe.)

Tip

In plaats van tuinbonen kunt u ook 225 gram broccoliroosjes gebruiken. Kook ze op dezelfde manier met de pasta mee.

Aantal

4 personen

Bourgondische ham- paddenstoel kroketjes

Ingrediënten

  • 110 gram Bourgondische achterham, fijngehakt
  • 90 gram Boter
  • 1 kleine Ui, gesnipperd
  • 110 gram Paddenstoelen, fijngehakt
  • 90 gram Bloem
  • 2.5 deciliter melk
  • 1.85 deciliter Kippenbouillon
  • 60 gram Bloem, extra
  • 2 Eieren, licht geklopt
  • 50 gram Droog broodkruim
  • Olie, om in te frituren
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter op laag vuur en bak de ui in 5 minuten glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak op laag vuur onder af en toe roeren 5 minuten. Voeg de bloem toe en roer op matig tot laag vuur 1 minuut, of tot het mengsel droog en kruimelig is en begint te verkleuren.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg geleidelijk en al glad roerend de melk toe. Roer de bouillon erdoor en zet de pan weer op het vuur. Roer tot het mengsel kookt en ingedikt. Voeg de ham en wat zwarte peper toe, roer goed en schenk het mengsel dan in een kom. Zet deze 2 uur in de koelkast.
  3. Vorm van 2 eetlepels van het mengsel een kroketje van 6 cm lang.
  4. Doe de extra bloem, het geklopte ei en broodkruim in aparte kommetjes. Haal de kroketten eerst door de bloem en dan door het ei; laat ze uitlekken en rol ze dan door het broodkruim.
  5. Leg ze op een bakplaat en zet ze 30 minuten in de koelkast.
  6. Vul een frituurpan of pan met dikke bodem voor een derde met olie en verhit deze tot 180ºC, of tot een blokje brood in de olie in 15 seconden bruin kleurt. Frituur de kroketjes in porties in 3 minuten rondom bruin.
  7. Laat ze goed uitlekken.

Tip

U kunt met deze kroketjes heel eenvoudig variëren. Ze zijn bijvoorbeeld ook heerlijk als u de ham vervangt door kleine stukjes kip.

Aantal

18 stuks

Bourgondische kiprollade salade

Ingrediënten

  • 400 gram Bourgondische kiprollade
  • 1 kleine Komkommer
  • 1 kleine Ui
  • 4 IJsbergsla bladeren
  • ½ Citroen
  • 3 takjes Peterselie
  • 1 takje Selderij
  • 6 eetlepels Slagroom
  • 3 eetlepels Halfvette mayonaise
  • Zout
  • Paprika

Benodigdheden

Mixer

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer.
  2. Trek met een vork in de lengte van de schil groeven.
  3. Halveer de komkommer overlangs.
  4. Schaaf boven een kom de komkommer in dunne plakjes.
  5. Met een theelepel het zaad van de komkommer verwijderen.
  6. Pel de ui en snipper hem heel fijn.
  7. Snijd de kiprollade in stukjes.
  8. Voeg aan de komkommer de stukjes kiprollade en de ijsbergsla toe.
  9. Pers de halve citroen uit zodat je 1 ½ eetlepel sap over houdt.
  10. Knip boven een schaaltje 2 takjes peterselie en selderij fijn.
  11. Klop de slagroom stijf, roer er de ui, citroensap, peterselie, selderij en mayonaise door.
  12. Breng het geheel op smaak met zout en paprikapoeder.
  13. Zet het geheel totdat je het gaat gebruiken afgedekt in de koelkast.

Aantal

6 personen

Bourgondische rollade met broccoli in amandel-citroen botersaus

Ingrediënten

  • 1 Bourgondische rollade
  • 1 stronk Verse broccoli, in roosjes gesneden
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 1 theelepel Citroenrasp
  • 30 gram Amandelschaafsel

Bereidingswijze

Bourgondische rollade

  1. Oven voorverwarmen op 125ºC.
  2. De Bourgondische rollade uit de verpakking halen en in een ovenschaal plaatsen.
  3. De ovenschaal in de oven plaatsen en 90 minuten verwarmen.

De broccoli

  1. De broccoli in 4-8 minuten gaar stomen of koken.
  2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten.
  3. De gesmolten boter van het vuur halen, citroensap, citroenrasp, en amandelen toevoegen.
  4. De warme broccoli erdoor scheppen en serveren.

Serveertip

Lekker met aardappelpartjes met schil.

Aantal

4 personen

Broodje slagers filet americain met truffelmayonaise

Ingrediënten

  • 150 gram Slagers filet americain
  • 8 plakken Wit brood
  • 1 bosje Rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas geschaafd
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Crème fraiche
  • 1 eetlepel Truffeltapenade uit een potje

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise met de truffel tapenade en de crème fraiche tot een mooie saus.
  2. Besmeer 4 boterhammen met de slagers filet americain.
  3. Bestrooi ze met rucola en Parmezaanse kaas.
  4. Bestrijk 4 andere boterhammen met de saus.
  5. Leg deze op de eerste 4 en snijd ze door.

Aantal

4 personen

Eisbein in zuurkool met appel, honing-mosterddressing

Ingrediënten

  • 1 Ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel Olie
  • 200 gram Zuurkool
  • 4 Jeneverbessen
  • 1 glas Witte wijn
  • 1 eetlepel Honing
  • 2 eetlepels Mosterd
  • 100 milliliter Room
  • 2 Appels in dunne plakjes

Bereidingswijze

Eisbein

  1. Pan met water aan de kook brengen
  2. Vuur laag zetten
  3. De eisbein 30 minuten in het water verwarmen

Rest

  1. Fruit de ui in de olie.
  2. Voeg de zuurkool, de jeneverbessen en de wijn toe en laat 15 minuten op een zacht vuur garen.
  3. Haal van het vuur en laat tot kamertemperatuur afkoelen.

Maak de dressing:

  1. Roer de honing los met de mosterd en meng met de room.
  2. Breng op smaak met peper.
  3. Schik de plakjes appel op de borden.
  4. Verdeel er de zuurkool over en lepel de dressing erbij.

Aantal

4 personen

Fricandeau, ei en tomatenmayonaise op een clubsandwich

Ingrediënten

  • 200 gram Gebraden fricandeau, dun gesneden
  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 4 Zongedroogde tomaten op olie
  • 1 eetlepel Grove mosterd
  • 12 sneetjes Boerenbrood of wit brood, zonder harde korsten
  • 1 handje Rucola, gewassen en gedroogd
  • Peper vers gemalen
  • 2 hardgekookte Eieren, in 8 plakjes
  • 2 rijpe Trostomaten, in 8 plakjes

Benodigdheden

Maatbeker, Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Doe de mayonaise, zongedroogde tomaten en mosterd in een maatbeker en maal het met de staafmixer tot een fijne roze saus.
  2. Rooster het brood als het ouder dan een dag is of maak een zachte sandwich met vers brood.
  3. Leg 4 sneetjes brood naast elkaar en besmeer ze met wat saus.
  4. Beleg de sneetjes met een paar blaadjes rucola, 2 plakjes tomaat en een paar plakjes tomaat en een paar plakjes fricandeau, maal er wat peper over.
  5. Leg op elk stapeltje nog een sneetje en besmeer deze met de rest van de saus. Leg hierop nog wat rucola en twee plakjes ei.
  6. Verdeel de rest van de fricandeau erover en maal er nog wat peper over.
  7. Dek af met de laatste 4 sneetjes brood en druk goed aan.
  8. Snijd de sandwich diagonaal doormidden en steek in elke driehoek een prikker.

Aantal

4 personen

Gegaarde kippeling in oosters gevuld stokbrood

Ingrediënten

  • 300 gram Gegaarde kippeling
  • 25 gram Roomboter
  • 1 eetlepel Bloemenhoning
  • 75 gram Gedroogde abrikozen
  • 1 Volkoren stokbrood
  • 1 Dunne stengel prei
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Ketjap manis
  • 25 gram Ongezouten cashewnoten
  • 5 sprietjes Bieslook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
  3. Was de prei en snijd hem in dunne ringen.
  4. Verhit in een anti-aanbakkoekenpan de boter.
  5. Bak de kipfilet ca. 10 minuten.
  6. Pers de knoflook erboven uit.
  7. Voeg de prei, honing, ketjap en de gedroogde abrikozen toe.
  8. Schep alles door elkaar. Bak ca. 5 minuten tot de kip gaar is.
  9. Roer de cashewnoten erdoor.
  10. Laat het stokbrood in de oven warm en knapperig worden.
  11. Snijd het stokbrood aan de bovenkant in en trek het open.
  12. Vul het brood met het kipmengsel. Garneren met bieslook.

Gegrilde hele kip met mediterrane groenten

Ingrediënten

  • 1 Hele gegrilde kip in honing chili marinade
  • 225 gram Kleine nieuwe aardappelen, door de helft
  • 1 Courgette, in de lengte gehalveerd en in stukjes van 2,5cm gesneden
  • 1 Rode ui, in partjes van 1,5cm dik
  • 2 Rode paprika’s in stukjes van 2,5cm gesneden
  • 12 Cherrytomaatjes
  • 6 Teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ Theelepel gedroogde tijm
  • ¼ Theelepel gemalen chilipeper (cayenne)
  • Zout en vers gemalen peper naar smaak
  • 2 Eetlepels olijf olie

Benodigdheden

Oven

Bereidingswijze

Kip

  • Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  • Haal de kip uit de verpakking
  • Grill de kip in 30 minuten knapperig af.
  • Overig

    1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
    2. Leg de aardappels, courgette, ui, paprika en tomaten in een grote schaal.
    3. Voeg de knoflook, tijm en chilipeper toe; voeg naar smaak peper en zout toe.
    4. Schenk de olijfolie erbij en roer de groenten om zodat alle groenten een laagje olie hebben. Doe de groenten in een ovenschaal en zet deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de groenten over twee borden.
    6. Serveer met de hele kip.

    Aantal

    2 personen

    Gerookte kip met aardappelsalade

    Ingrediënten

    Voor de dressing

    • 2 theelepels Dijon mosterd
    • 2 deciliter Yoghurt
    • Zout en peper
    • 2 eetlepels Olijfolie
    • 1 eetlepel Wijnazijn

    Voor de salade

    • 2 Gerookte kipfilets
    • 200 gram Krieltjes in de schil
    • 2 Lente-uitjes
    • 100 gram Spekjes
    • 1 scheutje Olijfolie

    Bereidingswijze

    1. Kook de aardappeltjes gaar,laat ze afkoelen en halveer ze.
    2. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en de lente-uitjes in ringen.
    3. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de aardappeltjes en de kip.
    4. Breng op smaak met zout en peper.

    Aantal

    4 personen

    Gerookte kip in krokante champignontaart

    Ingrediënten

    • 200 gram Gerookte kipfilet in blokjes
    • 6 eetlepels Olijfolie
    • 500 gram Champignons in kwarten
    • 125 ml Crème fraiche
    • 2 Eieren
    • 1 theelepel Kerriepoeder
    • 2 eetlepels Tijm
    • 1 pak Filo bladerdeeg (diepvries), ontdooid

    Benodigdheden

    Springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet.

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200ºC .
    2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 minuten bruin.
    3. Laat al het vocht verdampen.
    4. Schep de crème fraiche door de champignons en neem de pan van het vuur.
    5. Roer de gerookte kip en de eieren dor het champignon mengsel.
    6. Breng op smaak met kerrie, tijm, zout en peper.
    7. Neem het ontdooide deeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit.
    8. Smeer de bovenkant van elk deegvel met een kwastje in met de rest van de olie.
    9. Leg 3 deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven, laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen.
    10. Leg nog 2 keer 3 deegvellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat.
    11. Verdeel het champignon mengsel over de deegbodem. Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug.
    12. Verfrommel het laatste deegvel en bedek er, ook met de ingevette kant naar boven, de rest van de taart mee.
    13. Bak de taart in de oven in 25-35 minuten goudbruin en knapperig.
    14. Serveer de champignontaart (lauw)warm.

    Aantal

    6 personen

    Gerookte kip sandwich

    Ingrediënten

    • 50 gram gerookte Kipfilet, in reepjes gesneden
    • 2 gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 1 eetlepel Griekse yoghurt
    • 1 theelepel Peterselie
    • Zout en peper
    • 2 blaadjes IJsbergsla, in fijne reepjes gesneden
    • 2 Dik gesneden volkoren boterhammen

    Bereidingswijze

    1. Meng de kipfiletreepjes, abrikozen, Griekse yoghurt en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
    2. Leg de ijsbergsla op een boterham en leg hierop het kipmengsel.
    3. Dek af met de tweede boterham en snijd de sandwich doormidden.

    Aantal

    4 personen

    Grillworst met bieten aardappelstamppot

    Ingrediënten

    • 300 gram Grillworst
    • 1 Prei in ringen
    • 3 takjes Tijm, gerist
    • 1 pak Aardappelpuree, instant
    • 500 gram Bieten, geschild, in kleine blokjes
    • 3 deciliter melk
    • 25 gram Boter

    Benodigdheden

    Grill

    Bereidingswijze

    1. Grill voorverwarmen.
    2. Met melk de aardappelpuree maken volgens de gebruiksaanwijzing.
    3. Prei, tijm, bietjes en boter door de puree scheppen en op matig hoog vuur goed doorverwarmen.
    4. Grillworst in plakken snijden en onder de grill in ca. 3 minuten goudbruin grillen en halverwege keren.
    5. Stamppot over 4 borden verdelen en de grillworst dakpansgewijs er tegen aan leggen.

    Aantal

    4 personen

    Hele kip met aardappelen met rozemarijn uit de oven

    Ingrediënten

    • Gegrilde hele kip
    • 600 gram nieuwe aardappelen, in blokjes van 2,5centimeter.
    • 1 takje Verse rozemarijn, alleen de blaadjes
    • Olijfolie, of eenden-of ganzenvet
    • 5 teentjes Knoflook, ongepeld en platgeslagen.

    Benodigdheden

    Vijzel, Braadslee, BBQ

    Bereidingswijze

    Kip

    1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
    2. Haal de kip uit de verpakking
    3. Grill de kip in 30 minuten knapperig af.

    Overig

    1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
    2. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng ze aan de kook.
    3. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
    4. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel.
    5. Verhit een beetje olijfolie of ganzenvet in een braadslee.
    6. Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin.
    7. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
    8. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

    Serveertip

    Lekker te serveren met vers gekookte brocolli.

    Aantal

    4 personen

    Katenspek met roergebakken boerenkool

    Ingrediënten

    • 250 gram Katenspek in reepjes
    • 2 eetlepels Arachideolie of wokolie
    • 1 theelepel Sambal oelek
    • 2 eetlepels Ketjap manis
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 1 mespuntje Gemberpoeder
    • 400 gram Gekookte krieltjes of aardappelschijfjes
    • 100 gram Tauge

    Bereidingswijze

    1. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan.
    2. Roerbak hierin het spek met de sambal oelek, ketjap, zout, peper en gemberpoeder.
    3. Voeg de boerenkool toe en bak deze 10 minuten mee.
    4. Bak intussen de krieltjes of aardappelschijfjes in de rest van de olie.
    5. Serveer de boerenkool bestrooid met de taugé samen met de aardappels.

    Aantal

    4 personen

    Kip kerrie stoofpannetje

    Ingrediënten

    • Kippenvlees
    • Kruiden en specerijen
    • Kerrie poeder
    • Groente
    • Kokos

    Benodigdheden

    Magnetron

    Bereidingswijze

    1. Haal het dekseltje van het stoofpannetje en prik 2 gaatjes in de folie.
    2. Zet het pannetje in de magnetron 3 minuten op 800 watt.

    Serveertip

    De kip kerrie smaakt heerlijk bij pandan rijst. En de kip kerrie is niet te versmaden bij een stukje heerlijk knapperig stokbrood.

    Aantal

    2 personen

    Stoofpannetje kip kerrie met roti

    Ingrediënten

    Als u geen tijd heeft om lange tijd in de keuken te staan is er geen nood. Bij Vollebregt maken wij heerlijke stoofschotels. Deze schotels worden op authentieke wijze gemaakt en hebben een bourgondische uitstraling. Deze stoofschoteltjes doen denken aan vroeger. Het stoofpannetje is van kunststof met een de uitstraling van een ouderwets pannetje. Het vlees voor de stoofpannetjes wordt met de hand gesneden en is van uitstekende kwaliteit.

    • Stoofpannetje kip kerrie
    • 250 gram Vastkokende aardappelen
    • 1 eetlepel Zonnebloemolie
    • ½ eetlepel Kerrie poeder
    • 1 pak Sperziebonen (450 gram, diepvries)
    • 1 pak Tortilla wraps

    Benodigdheden

    Magnetron

    Bereidingswijze

    1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1 ½ cm en kook in water met zout in ca. 15 minuten gaar.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de sperziebonen in 6 minuten tot ze gaar zijn.
    3. Voeg tenslotte de aardappelen toe.
    4. Breng op smaak met peper en de kerriepoeder.
    5. Verwarm de wraps en het stoofpannetje kip kerrie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
    6. Verdeel het geheel over 2 borden.

    Aantal

    2 personen

    Gegrilde Kipkluifjes met saus voor de BBQ

    Ingrediënten

    • Gegrilde kip kluifjes
    • 1 Appel geschaafd
    • 1 Ui geschaafd
    • 1 pot Half volle mayonaise
    • 250 milliliter Crème fraiche
    • Vers gemalen peper
    • Zout
    • Scheut whisky

    Bereidingswijze

    Kip kluifjes

    1. Kipkluifjes uit de verpakking halen en deze 10 minuten op de BBQ verwarmen.
    2. De kipkluifjes kunnen ook met de verpakking bereid worden in de magnetron.
    1. Rasp de appel en de ui . Voeg de vers gemalen peper en zout naar smaak toe.
    2. Voeg de suiker toe. Voeg dan de Yofresh en de crème fraiche toe.
    3. Roer dit voorzichtig tot een lobbige saus. Voeg als laatste de whisky toe en roer dit door de saus.

    Serveertip

    Deze saus is niet alleen lekker gecombineerd met kip kluifjes maar is ook heerlijk bij gegrilde spareribs.

    Stoofpannetje hachee met groenten

    Ingrediënten

    • 1 Stoofpannetje hachee
    • 500 gram Aardappels geschild en in stukken
    • 250 gram Sperziebonen gebroken
    • 2 dunne Preien, in dikke ringen
    • 250 gram Worteltjes, in stukjes van 3 cm
    • 150 gram Schouderham (dikke plak), in blokjes
    • 5 plakjes Bladerdeeg, ontdooid
    • 1 Eierdooier, losgeklopt

    Benodigdheden

    Ovenschaal inhoud ca. 2 liter

    Bereidingswijze

    1. Oven voorverwarmen op 200ºC.
    2. In een pan met ruim kokend water en wat zout aardappels in 10-15 minuten gaarkoken.
    3. Intussen in andere pan sperziebonen, preiringen en worteltjes 3 minuten koken.
    4. Groenten in vergiet laten uitlekken.
    5. In ovenschaal aardappels, groenten, stoofvlees en ham door elkaar scheppen en geheel op smaak brengen met peper en zout.
    6. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap die iets groter is dan de ovenschaal.
    7. Randen van de schaal met water vochtig maken. Deeglap erop leggen, randen vastplakken.
    8. Enkele gaatjes in het deeg prikken en overtollig deeg wegsnijden (restjes gebruiken voor versiering).
    9. Deeg met dooier bestrijken. Schaal op rooster in midden van de oven schuiven en 20-30 minuten bakken, tot het deegdeksel goudbruin en gaar is.

    Aantal

    4 personen

    Rosbiefrolletjes met rucola en roomkaas

    Ingrediënten

    • 20 plakken Rosbief
    • 80 gram Sjalotjes
    • 2 teentjes Knoflook
    • 20 gram Gedroogde tomaten op olie (uitgelekt)
    • 1 eetlepel Olijfolie
    • 30 gram Rucola
    • 150 gram Roomkaas
    • Zout
    • Peper

    Voor de dressing

    • 1 eetlepel Balsamico azijn
    • 1 theelepel Suiker
    • Peper
    • Zout
    • 2 eetlepels Olijfolie

    Bereidingswijze

    1. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen.
    2. Gedroogde tomaatjes fijnsnijden.
    3. 1 Eetlepel olie verwarmen en daarin de sjalotjes en de knoflook 2 minuten al roerend bakken.
    4. Tomaatjes erbij en 1 minuut meebakken. Af laten koelen. Rucola wassen en goed afdrogen, ± 20 gram fijnsnijden samen met de sjalotjes etc. door de roomkaas roeren.
    5. Afgedekt minimaal 1 uur laten intrekken.
    6. Op elke plak rosbief 2 a 3 rucolablaadjes leggen, wat van de roomkaas erover verdelen en oprollen.
    7. Koud en afgedekt wegzetten.
    8. Dressing maken van balsamicoazijn, peper, zout wat suiker en olijfolie.
    9. Vlak voor het serveren over de rosbiefrolletjes sprenkelen.

    Aantal

    20 personen

    Spareribs met gerookte kip in tropische rijst salade

    Ingrediënten

    • 1 kg Spareribs
    • 250 gram Gerookte kip in blokjes
    • Seroendeng (gebakken kokos met pinda’s)
    • 4 eetlepels Halfvolle mayonaise
    • 1 Komkommer in blokjes
    • 1 Banaan in plakjes
    • Peper en zout
    • Sambal manis (zoete sambal)
    • 300 gram Witte rijst
    • 1 blik (halve liter) Tropisch fruit met siroop

    Benodigdheden

    bbq

    Bereidingswijze

    Spareribs

    1. Haal de spareribs uit de verpakking en verwarm deze nog 10 minuten op de BBQ of in een voorverwarmde oven op 180ºC.

    Gerookte kip in tropische rijst salade

    1. Kook de rijst en laat deze volledig afkoelen.
    2. Laat het fruit uitlekken (de siroop heeft u nog nodig) en bewaar het fruit in een zeef.
    3. Maak van 4 eetlepels siroop, mayonaise, peper, zout en sambal een sausje en meng dit goed met de afgekoelde rijst.
    4. Schep de kipblokjes, het tropisch fruit, de banaanplakjes, de komkommerblokjes en de seroendeng door de rijst en laat alles 30 tot 45 minuten intrekken.

    Aantal

    4 personen

    Gerookte kip op spinazie pizza

    Ingrediënten

    • 200 gram Gerookte kipreepjes
    • 3 Uien
    • 2 eetlepels Olijfolie
    • 600 gram Spinazie
    • 1 pak Pizzadeeg (600 gram)
    • 75 gram Belegen kaas gemalen 30+

    Benodigdheden

    Bakplaat, ingevet

    Bereidingswijze

    1. Oven voorverwarmen op 200ºC.
    2. Uien pellen en in ringen snijden. Olie in diepe pan verhitten en hierin uien 3 minuten bakken.
    3. Spinazie toevoegen en op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten laten slinken.
    4. In een vergiet scheppen en vocht eruit drukken.
    5. Deeg uit kit op ingevette bakplaat leggen en uitspreiden.
    6. Saus uit kit erover verdelen.
    7. Spinazie-uien mengsel en kipreepjes erover verdelen.
    8. Zout en peper naar smaak en kaas erover strooien.
    9. Pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken.
    10. Pizza in stukken verdelen en op 4 borden leggen.

    Aantal

    4 personen

    Stoofpannetje Hachee

    Ingrediënten

    • Rundvlees
    • Ui
    • Kruiden en specerijen
    • Kruidnagel
    • Appelsap

    Benodigdheden

    Magnetron

    Bereidingswijze

    1. Haal het dekseltje van het stoofpannetje en prik 2 gaatjes in de folie.
    2. Zet het pannetje in de magnetron 3 minuten op 800 watt.

    Serveertip

    De hachee smaakt heerlijk met gekookte aardappeltjes en verse rode kool. Een heerlijke variatie hierop is een combinatie van de hachee met aardappel puree en snijboontjes.

    Aantal

    2 personen

    Zeeuws spek met witlof

    Ingrediënten

    • 150 gram Zeeuws spek in plakjes
    • 800 gram Witlof
    • 50 gram Boter
    • 600 milliliter Halfvolle melk
    • 750 gram Aardappelpuree (kant en klaar of zelf gemaakt)
    • 50 gram Bloem
    • 125 gram Oude kaas geraspt
    • Zout en peper

    Benodigdheden

    Ovenschaal ingevet

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
    2. Snijd de onderkanten van de stronken witlof en halveer ze in de lengte.
    3. Verwijder de bittere kern.
    4. Kook de witlof 5 minuten in water met zout.
    5. Laat de witlof uitlekken en omwikkel elk stronkje met een plakje spek.
    6. Leg in de ovenschaal.
    7. Smelt de boter en voeg in 1 keer de bloem toe laat al roerend ca 5 minuten op laag vuur garen tot het mengsel (de roux) bruin kleurt.
    8. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde gebonden saus.
    9. Voeg de kaas toe en roer tot deze is gesmolten.
    10. Breng op smaak met peper en zout en schenk de saus over de witlof.
    11. Verdeel de aardappelpuree erover (strooi er eventueel wat geraspte kaas overheen).
    12. Plaats de schaal 30 minuten in het midden van de oven tot de aardappel puree goudbruin is.

    Aantal

    4 personen